De sportzomer van 2024: dit moet je er over weten!

Deze zomer zit boordevol topsportevenementen: het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk, en de Olympische en Paralympische Spelen. Voeg daar het EK atletiek, het BK en EK wielrennen, de Tour de France Femmes, de Formule 1 Grote Prijs van België, de Memorial Van Damme en de Ronde van Spanje en Wimbledon aan toe, en je hebt een ongekend rijke sportzomer. Je kunt al deze evenementen de komende maanden live volgen, maar waar kijk je deze sportzomer en wat is er allemaal te zien? Lees er hier meer over!

Waar kijk je naar de sportzomer van 2024?

Vanaf juni staat er een spannende sportzomer voor de deur. Met NLZIET kun je een breed scala aan sportevenementen live en on demand bekijken, allemaal via één handige app. Dit is ideaal als je in de EU reist of op vakantie bent, want je kunt overal kijken. Hoe handig is dat? Heb je een belangrijk evenement zoals de Olympische Spelen gemist? Geen probleem! Je kunt het on demand en zonder reclame terugkijken. Je kunt zelfs op meerdere apparaten tegelijk streamen, zodat je niets hoeft te missen.

Het EK voetbal

De sportzomer trapt af met het EK voetbal. In dit toernooi strijden Europese teams om de felbegeerde titel. Je kunt alle wedstrijden live volgen op NLZIET, en genieten van een maand vol geweldige wedstrijden. Het hoogtepunt is de finale in Berlijn op 14 juli. Oranje zal het opnemen tegen teams als Frankrijk, Oostenrijk en een play-offwinnaar, in de hoop de titel te winnen en geschiedenis te schrijven.

De Ronde van Frankrijk

Een week na het EK voetbal begint de legendarische Ronde van Frankrijk. Dit is gewoon een van de meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld. Er zijn genoeg programma’s die het over de Tour gaan hebben, inclusief programma's zoals 'Vive le Vélo'. Wielerfans kunnen zich hoe dan ook voorbereiden op drie weken vol spanning. Van de Grand Départ tot de spectaculaire finish op de Champs-Élysées, de Tour belooft weer een groots spektakel te worden.

De Olympische Spelen

Het absolute hoogtepunt van de sportzomer zijn de Olympische Spelen. In dit wereldwijde toernooi zullen atleten van over de hele wereld samenkomen om te strijden voor goud, zilver en brons. Van atletiek tot zwemmen en van judo tot turnen, de Spelen hebben voor iedereen wel wat wils. De verslaggeving start vroeg in de ochtend en gaat door tot laat in de avond vanuit Parijs en Brussel. Kijkers kunnen uitkijken naar een uitgebreide weergave van alle hoogtepunten en emoties van dit wereldwijde evenement.

De Paralympische Spelen

Na de Olympische Spelen komen de Paralympische Spelen. In dit toernooi zullen atleten met een beperking hun talent en vastberadenheid tonen. Met sporten zoals rolstoeltennis en handbiken vieren de Paralympische Spelen het doorzettingsvermogen, de moed en de inspiratie van deze atleten.

De tweede helft van de zomer…

De sportzomer eindigt zeker niet met de Olympische en Paralympische Spelen. Er wachten nog meer evenementen, zoals de Grote Prijs van België in de Formule 1, de Tour de France Femmes en de Ronde van Spanje. De tweede helft van de zomer belooft net zo boeiend te worden als de eerste. Met zoveel verschillende sporten op de agenda is er altijd wel iets fascinerends om naar uit te kijken, of je nu een fan bent van wielrennen, autosport, of iets anders. Wat ga jij kijken?

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-06-2024 15:03 | Bijgewerkt op: 12-06-2024 15:03 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Je kunt alle evenementen de komende maanden live volgen, maar waar kijk je deze sportzomer en wat is er allemaal te zien?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.